Tuesday, January 3, 2023

NEURONTIN 600 MG 50 ÇENTİKLİ FİLM TABLET

Aramak:

neurontin  













Paylaşanlar ve dağıtanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır! Antidepresan ilaçlar depresyon tedavisi dışında anksiyete bozuklukları, obsesif kompulsif bozukluk, yeme bozuklukları, dürtü denetim bozuklukları gibi ruhsal bozuklukların tedavisinde kullanılabilir. Dünyanın en büyük ilaç üreticisi Pfizer, 13 Mayıs’ta, gabapentin’in ruhsatsız kullanım alanlarının reklamını yaptığı için birçok sivil ve kriminal suçlamadan suçlu bulundu. Şirket 240 milyon dolar ceza ve eyalet sağlık hizmetleri programına 152 milyon dolar ödemeyi kabul etti. Bu ceza ilaç endüstrisi için şimdiye kadar verilen en büyük ikinci ceza. Bu arada, kullanıldığı bazı alanlarda etkisiz olduğuna ilişkin kanıtlara rağmen gabapentin’in ruhsatsız satışı artarak sürüyor.

Zona hastalığından sonra ortaya çıkan şiddetli sinir ağrılarının hafiflemesi ve sara hastalığı nöbetlerinin engellenmesi için kullanılan, gabapentin etken maddeli antikonvülsan veya antiepikleptik ilaçlardan biridir. Birçok yan etkisi bulunan ilacın kesinlikle kilo aldırır gibi bir açıklaması yapılamaz ancak incelenen vakaların büyük çoğunluğunda böyle bir durumla karşı karşıya kalınması akıllara doğrudan kilo alma durumunu getirmektedir. Aile hekimi sağlık uygulama tebliğinde belirtilen ilaçları yazabilir. Ancak psikiyatrik ilaçlar, göz hastalıkları için ilaçlar, nörolojik hastalıklar ya da cilt hastalıkları için kullanılan ilaçları yazamaz. Neurontin tablet nörolojik ilaç grubuna dahil olduğu için aile hekimi neurontin yazamaz.

Dr.Franklin ilacın ruhsatsız alanlardaki kullanımına yönelik satışının, geçen sene tüm dünyadaki 2.7 milyar dolarlık satışının %90’ından fazlasını oluşturduğunu söyledi. Hareketsizlik başlı başına kilo alma nedeni iken bir de iştah artışıyla birlikte görülmesi neurontin yan etkileri arasında en sıkıntılı olanlardandır. Psikolojik ilaçların cinsellik üzerindeki etkilerini araştıran çalışmalar gösteriyor ki bazı ilaçların cinsel hayat üzerinde yan etkileri görülmektedir. Fakat bu konuyla ilgili yapılan araştırmalar çok da sistematik yürütülmemektedir.

Özel bir reçete ile alınan bu ilacın yurt dışında birçok ülkede sınırlı kullanım yasasına bağlandığı görülmektedir. Neurontin ilacını doktor önerisi olmadan hiçbir şekilde kullanmamak gerekmektedir. Yüksek dozlarda neurontin kullanıcılarının özellikle tembellik şikâyetini dile getirdiği ise dikkat çekmektedir. Neurontin kilo yapar mı sorusunun cevabı genellikle evettir.

İlgili kişinin silme talebi halinde, mevzuata aykırı olmamak şartı ile derhal yerine getirilmektedir. Bu nedenle, basit test stikleriyle alınan pozitif sonucun Biuret metodu, turbidimetrik veya boya tutma gibi başka analitik prensiplere dayanan metodlarla tasdik edilmesi veya baştan itibaren bu alternatif metodların kullanılması önerilir. Neurontin® Kapsül, bileşimindeki herhangi bir maddeye karşı aşırı duyarlılığı olduğu bilinen hastalarda kullanılmamalıdır.

Öncelikle psikiyatri doktoruna danışmadan bir antidepresan ilaç başlamayın. Gabapentine karşı aşırı duyarlılığı olduğu bilinenler kullanılmamalıdır. Absans gibi primer jeneralize nöbetlerde etkili değildir.

Nöropatik ağrı ise donma, ağrı, kramp, acı, ateş, sıcak, çarpıntı, ateş, uyuşma, batma, karıncalanma, hissizlik şeklinde kendini gösterebilmektedir. Eğer bu ilacın etkin maddesini veya yardımcı maddesine karşı bir hassasiyetiniz ya da alerjiniz var ise veya yeni başlayan Pankreas iltihabınız var ise bu ilacı kullanmayınız. Doktorunuz tarafından aksi söylenmedi müddetçe hamilelik döneminde kullanmamanız gereken bir ilaç olarak karşımıza çıkmaktadır. Eğer kullanırken hamile kaldığınızı fark edersiniz veya hamile kalmayı planlıyorsanız doktorunuzla iletişime geçerek doktorunuzun öneri ve yönergeleri doğrultusunda kullanmaya başlayınız veya bırakınız. Doktorunuzun önerdiği ve yönergeleri doğrultusu süresince bu ilacı kullanarak tedavi olmanız gerekmektedir. Bu, yan etkilerin tam listesi değildir ve başka yan etkiler de ortaya çıkabilir.

Aynı zamanda psikolojik ilaçların bu gibi problemlere yol açabileceğine dair farkındalığın düşük olduğu görülmektedir. Gelecekteki araştırmaların bu konu üzerinde sistematik çalışmalar yürütmesi önem arz etmektedir. Bu yazımızda Gabapentin içeren ilaçların kullanım alanlarını, yan etkilerini, kullanım şeklini, varsa diğer ilaçlarla etkileşimlerini ve kimlerin kullanmaması gerektiği gibi bazı konular işlenmiştir.

No comments:

Post a Comment

Understanding Steroids and Diabetes Greater Manchester Wigan Tameside NHS

Looking for: prednisolone  Click here Corticosteroids can also be used to replace certain hormones that aren't naturally produced by...